The Ring

源環-燈塔飯店園區規劃   

The Ring 源環-燈塔飯店園區規劃   

Lighthouse Hotel

Location:

Program:
Year:

Awards:
Design Team:

Capo Murro di Porco, Italy

Hotel, Conservation Center

2016

Finalist, Young Architects Competition

Cyrus Wong, Kenneth Wong, Adrain Yau, Bianca Dorbu

The fundamental concept behind "The Ring" is to preserve and promote the historic lighthouse of Murro di Porco.

 

Noticeably visible in the form of a looping walkway, the ring is much more than an eccentric pathway meandering across the rocky site. It is a collection of strategies executed through the medium of architecture.

 

The project compliments the main concept via: respecting historic values; introduction and promotion of tourism; provision of leisure activities and supplementing amenities; create and promote conservation awareness; and through the exploration of expandability to benefit a broader community.

項目地點:

項目類型:      
時間:    

獲奬:    
設計團隊:

意大利 穆羅迪波爾科角

飯店,保育中心

2016

國際青年建築師比賽 決選入圍

Cyrus Wong, Kenneth Wong, Adrain Yau, Bianca Dorbu

"源環" 背後的主要概念為活化富有歷史價值的穆羅迪波爾燈塔。除了保留原有燈塔及小屋的古跡,項目置入了飯店、燈塔資料館、海洋保育中心及咖啡廳等新的機能,讓外地的遊客及本土的社區均能享用。

 

設計利用一個圓環形走道將不同的建築體串連,讓人們沿著圓環欣賞變換的地勢及海洋景觀 ,並一重一重體驗不同的活動。圓環同時劃分出一個大的中心場所,正正跟意大利傳統的廣場呼應。圓形所賦予的向心性讓不同活動機能得以向圓心發展,使這片硬朗的土地重新成為鄰帶社區的活力源頭。