Guggenhiem Museum Helsinki

 赫爾辛基古根漢美術館

Guggenhiem Museum Helsinki 赫爾辛基古根漢美術館 

An Urban Park with Art

Location:

Program:
Status:
Year:

Floor Area:
Design Team:

Helsinki, Finland

Museum

Conceptual Design

2014

12,000 m²

Diego Lopez, Marion Geinzer, Cyrus Wong, Boss Chunharuckchote, Tiago Sa, Alberto Cumerlato

Creating a space of life in the connection: A bridge that instead of cutting, connects two museum volumes sculpting the main museum space underneath: the atrium/foyer.

Outdoor activities are a part of everyday life in Helsinki, who has established an integrated network of safe outdoor routes. The bridge wants to be part of this network, assuming cycling and pedestrian through the site.

Two shapes interlaced, leaning to one another creating a covered passage that protects the entrance and gives a sense of threshold in the promenade to/from the park, giving a sense of balance and harmony, an icon for Guggenhiem in Nordic region. At night the museum becomes a lighthouse to the whole bay expressing out the cultural activity, giving light and life to the waterfront plaza.

The building attracts flows from both waterfront and park. The public access then freely to the atrium/ foyer to enjoy a first Guggenheim experience in the most significant space of the building. This central space contracts all accesses, and distributes to the different functions.

項目地點:

項目類型:
狀況:        
時間:  

建築面積:  

設計團隊:  

芬蘭 赫爾辛基

美術館

概念設計

2014

12,000 平方米

Diego Lepoz, Marion Geinzer, Cyrus Wong, Boss Chunharuckchote, Tiago Sa, Alberto Cumerlato