The Ring 源環   

Lighthouse Hotel

Research Center
Canopy
Aerial
Villa
Plan

The Ring 源環   

The fundamental concept behind the project is to preserve and promote the historic lighthouse of Murro di Porco.

 

Noticeably visible in the form of a looping walkway, the ring is much more than an eccentric pathway meandering across the rocky site. It is a collection of strategies executed through the medium of architecture.

 

The project compliments the main concept via: respecting historic values; introduction and promotion of tourism; provision of leisure activities and supplementing amenities; create and promote conservation awareness; and through the exploration of expandability to benefit a broader community.

Location:

Program:
Status:
Year:
Team:

Capo Murro di Porco, Italy

Hotel

Conceptual Design

2016

Cyrus Wong, Kenneth Wong, Adrain Yau, Bianca Dorbu

苏州是以庭院生活为载体的江南文化荟萃之地;场地本身南侧的湿地公园里又有一条东西向的河流,沿河的芦苇和树丛为这一带的旷野带来了流动的自然气息:这两个来自人文和自然的条件构成了建筑的外在环境。做为一个小区边缘的社区中心。

 

这座建筑需要给周边社区(包括自己的小区)提供各种公共服务,包括社区事务、聚会交流、艺术展览、亲子活动、体育健身、便利商业等等,这些公共活动构成了建筑的内在需求。我们希望寻找一种特定的空间秩序,把建筑的内在需求和外在环境融合起来,成为二者的共同载体,从而营造一个兼容社会性和自然性、兼具凝聚力和开放性的社区活动场所。

項目地點:

項目類型:
狀況:        
時間:         

 

意大利 穆羅迪波爾科角

酒店

概念設計

2016